Beschikbaarheidswijzer
DUO
Selecteer hoofdcategorie

hoofdcategorieen
Ambulant SJH - Enkelvoudig
HSJH - Hoogspecialistisch
Dyslexiezorg
Crisis
Landelijk Transitie Arrangement

 



X


Lokale teams
Welkom bij de lokale teams, wij helpen u graag verder met de verwijzing.
Diemen D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
www.diemen.nl
bredehoed@diemen.nl
020 - 31 44 700
In Diemen is er het Sociaal Team. Een lokaal team speciaal voor mensen die veel problemen hebben en het steeds moeilijker wordt om die problemen op te lossen. In het Sociaal Team overleggen en werken hulpverleners van verschillende organisaties met elkaar samen. Bij meervoudige problematiek en complexe zorg is zijn er generalisten in het team die casusregie voeren. In Diemen zijn er ouder-, en kindcoaches (OK coaches) op alle basisscholen en voorscholen. Deze personen zijn ook verbonden aan het Sociaal Team. Een andere toegangsfunctionaris tot de jeugdhulp in Diemen is de jeugdconsulent. Iedere ouder heeft wel eens vragen over de opvoeding van zijn of haar kind zonder dat er direct meer aan de hand is. De jeugdconsulent is voor iedereen toegankelijk, heeft overzicht van de sociale kaart in Diemen en kan verwijzen naar het preventieve veld of doorgeleiden naar geïndiceerde jeugdhulp. Zowel het Sociaal Team als de jeugdconsulent zijn bereikbaar via 020- 3144700 en bredehoed@diemen.nl
Uithoorn Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
www.uithoornhelpt.nl
sociaal.loket@uithoorn.nl
0297-513111
Bij het Sociaal Loket kunt u terecht voor alle vragen over wonen, welzijn, zorg, overlast, ondersteuning, werk, inkomen, opvoeden, opgroeien, schuldhulpverlening en jeugdhulp. Bel met het Sociaal Loket van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur via (0297) 513 111 om een afspraak te maken of uw vraag te stellen. sociaal.loket@uithoorn.nl .
Ouder-Amstel Vondelstraat 1
1191 BD  Ouderkerk aan de Amstel
www.ouder-amstel.nl
zorgadviespunt@ouder-amstel.nl
020-4962121
In Ouder-Amstel kennen we een 'loket-functie'; het Zorgadviespunt en een Sociaal Team. Samen vormen zij de lokale toegang.

Zorgadviespunt
Hier kun je terecht voor ondersteuning bij de opstelling van het perspectiefplan. Het ZAP is gemandateerd om zorg toe te kennen en werken voor zowel jeugd als wmo. Zij hebben een goede verbinding met ook participatiewet-vraagstukken of zaken rondom werk & inkomen. De klantmanagers kennen de lokale sociale kaart goed en zijn deskundig in de ondersteuning van het gezin en/of jongere. Het is gebruikelijk om een huisbezoek af te leggen en op deze manier de ondersteuningsvraag in kaart te brengen (en op te nemen in een perspectiefplan). De klantmanagers zijn gewend om integraal te werken.

Sociaal Team
Professionals kunnen bij het sociaal team terecht met vragen over en het inbrengen van complexe casuïstiek. Via de gemeentelijk coördinator en eventueel bespreking in het sociaal teamoverleg wordt een casusregisseur aangewezen. Deze ondersteunt het gezin, stelt een perspectiefplan op, monitort de voortgang aan de hand van de resultaten uit het plan. De casusregisseur coördineert de zorg en kan bijvoorbeeld een uitvoeringsoverleg initiëren. Het team werkt voor huishoudens met en zonder kinderen, van 0-100 jaar, en werkt dus integraal. Naast een coördinator en een gedragsdeskundige in gemeentelijke dienst hebben zitting in het team: Participe (AMW), MEE, Spirit, Altra, het ZAP. Op afroep zijn Vangnet & Advies aanwezig. Daarnaast zijn er goede en korte lijnen met het voorveld en overige partners. Het is mogelijk om zélf een casus toe te lichten in het sociaal team. Zie daarvoor de contactgegevens.
Inloopspreekuur: Ouderkerk, dinsdag 11.00-12.00, gemeentehuis Duivendrecht, donderdag 11.00- 12.00, Dorpshuis.





Ingelogd als: